Sonnentor, Strana 2
SONNENTOR, založený Johannem Gutmannem v roce 1988, je česká značka známá pro svou ekologickou a udržitelnou produkci čajů, koření a bylin. V roce 1992 se připojil Tomáš Mitáček, čímž začala jihomoravská kapitola pod vedením Josefa Dvořáčka. Společnost klade důraz na ekologické zemědělství, používání lokálních surovin a kompostovatelnost obalů. Věří v přímý obchod (direct trade) s pěstiteli, čímž zajišťuje férové ceny a dlouhodobé vztahy.
SONNENTOR se pyšní ruční prací, úctou k tradicím a neustálými inovacemi s cílem dosáhnout plně kompostovatelných produktů a uzavřeného přírodního cyklu. S centrálou v Čejkovicích na jižní Moravě, společnost spolupracuje s partnery po celém světě, včetně Rumunska, Albánie, Nikaraguy a dalších zemí.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika
Řazení produktů
Výpis produktů
Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“....
Kořeněná směs Zázvor Kurkuma doplňuje zázvorovou řadu, která dostala nový design s roztomilými medvídky. Spojením dvou siláků, zázvoru a kurkumy, vznikla temperamentní směs,...
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...
Svěžest jihovýchodní Asie! Svěží chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí maso, mořské...
Hledáte něco, co vaše nejbližší zaručeně potěší a udělá jim radost? Obdarujte je dárkovou kazetou skvělých čajů, které zahřejí na těle i na duši. Štěstí je... Zklidnit...
Naše chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny...
Kola z pelyňku? Čtete správně! Nápoj s oblíbenou příchutí si můžete díky této voňavé bylince připravit bez umělých aromat a kofeinu. Zřeďte sodovkou nebo minerální vodou a...
Z kopřivy se dá připravit lahodný čaj, který se velmi dobře hodí k jarnímu období a díky svým pročišťujícím účinkům může být použit k vnitřní očistě. Kopřiva je žahavý porost a...
Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru. Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho (nudlová polévka),...
Receptura této klasické směsi pochází z Číny a jak napovídá její jméno, skládá se z pěti koření. Má široké využití od jídel z pánve wok až po různé nudlové pokrmy. Pociťte dračí...
Název tohoto čaje není náhoda, neboť směs Kuc-kuc je výborným bylinným čajem pro chladné zimní dny, kdy na nás číhají bacily a nachlazení na každém kroku. Jednoznačně patří k...
Libeček je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť někomu připomíná celer a jinému zase „maggi“ v přírodní podobě. Omezit jeho použití pouze na...
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno,...
Kdo má meduňku na zahradě, může se těšit z její citronové vůně při každém průchodu kolem ní. Tento čaj má v sobě něco velmi osvěžujícího a chutná stejně dobře studený i teplý....
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť....
Naši biorarášci Rozárka, Levandulín a Vavřinec jsou skvělá parta a přináší vám vždy samé dobroty. Po každém pořádném dobrodružství se zpravidla dostaví velká žízeň. Tu...
Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk. V kuchyni se...
Naši biorarášci Rozárka, Levandulín a Vavřinec jsou skvělá parta a přináší vám vždy samé dobroty. Meduňka, anýz a fenykl jsou bylinky, které napomáhají normálnímu trávení....
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.TIP: Pro intenzivní chuť přidejte...