Koření
Koření je nezbytnou součástí každé kuchyně, dodávající jídlu nejen chuť, ale i aroma a barvu. U nás najdete široký výběr koření, které může obohatit vaření a přinést nové gastronomické zážitky. Mezi oblíbené produkty patří kurkuma prášek, známý pro své protizánětlivé vlastnosti a charakteristickou zlatavou barvu.

Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....

Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru. Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho (nudlová polévka),...

Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených...

Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má...

Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.

Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.

Dobromysl neboli oregano – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již od Italů něco okoukali. Rádi...

Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...

Stýská se vám po Řecku? Tohle koření vás rázem přenese na jeho prosluněné pobřeží a roztančí vaše smysly v rytmu - syrtaki. Hodí se na všechny řecké klasiky, od salátu přes fetu...

U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť....

Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...

Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter....

Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek,...

Naše chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny...

Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....

Libeček je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť někomu připomíná celer a jinému zase „maggi“ v přírodní podobě. Omezit jeho použití pouze na...

Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno,...

Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Kurkuma, často používaná v indické a asijské kuchyni, je ceněna nejen pro svůj jedinečný chuťový profil, ale i pro své zdravotní přínosy. Obsahuje kurkumin, látku, která je studována pro své potenciální přínosy pro zdraví, včetně podpory trávicího a imunitního systému.
Kromě kurkumy najdete i širokou škálu dalších koření, od klasických jako je pepř a sůl až po exotická a specializovaná koření. Tato koření mohou být použita pro různé kulinářské účely, od marinování masa, přes přípravu omáček, až po dochucení salátů a polévek. Vybíráním různých druhů koření můžete snadno experimentovat s novými chutěmi a obohatit svou stravu.