Sonnentor
SONNENTOR, založený Johannem Gutmannem v roce 1988, je česká značka známá pro svou ekologickou a udržitelnou produkci čajů, koření a bylin. V roce 1992 se připojil Tomáš Mitáček, čímž začala jihomoravská kapitola pod vedením Josefa Dvořáčka. Společnost klade důraz na ekologické zemědělství, používání lokálních surovin a kompostovatelnost obalů. Věří v přímý obchod (direct trade) s pěstiteli, čímž zajišťuje férové ceny a dlouhodobé vztahy.
SONNENTOR se pyšní ruční prací, úctou k tradicím a neustálými inovacemi s cílem dosáhnout plně kompostovatelných produktů a uzavřeného přírodního cyklu. S centrálou v Čejkovicích na jižní Moravě, společnost spolupracuje s partnery po celém světě, včetně Rumunska, Albánie, Nikaraguy a dalších zemí.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika
Řazení produktů
Výpis produktů
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno,...
Toužíte po opravdovém osvěžení? Seznamte se s tímto znamenitým triem máty peprné, čokoládové a kadeřavé. Rozehraje ve vašem šálku symfonii svěžích chutí a vůní! I když se máta v...
Čerstvě zalitý heřmánkový čaj z kvalitních květů je aromatický a má květinovou chuť. Žlutý čaj se ještě více zjemní, když ho osladíte medem a přidáte trošku citronu. Když jej...
Maminčina náruč je to nejlepší, co může malý rarášek do začátku svého života dostat. Tato lahodná směs obsahuje fenykl, anýz a kmín, bylinky, které přispívají k tvorbě...
Naši biorarášci Rozárka, Levandulín a Vavřinec jsou skvělá parta a přináší vám vždy samé dobroty. Je čas na kutě? Před večerníčkem ještě rychle šálek dobrého...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má...
Z kopřivy se dá připravit lahodný čaj, který je znám pro své očistné účinky na organismus. Kopřiva je žahavý porost a daří se jí v půdách bohatých na živiny. Dorůstá až do výšky...
Název tohoto čaje není náhoda, neboť směs Kuc-kuc je výborným bylinným čajem pro chladné zimní dny, kdy na nás číhají bacily a nachlazení na každém kroku. Jednoznačně patří k...
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Osvědčená klasika a pravděpodobně nejznámější čaj vůbec – tak by se dal charakterizovat černý čaj Earl Grey. Legenda říká, že hrabě (Earl) jménem Charles Grey přivezl tento...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Jeho intenzivní, ostré aroma se při vaření nebo pečení rychle změní a...
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....
Není náhodou, že německý název této bylinky v překladu znamená plášť ženy, protože kontryhel je skutečně účinným prostředkem na ženské potíže. Využívají se listy, stopky a květ....
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a...
Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k...
Listy šalvěje jsou sametově hladké, jemně aromatické a svou vůní připomínají kadidlo. Slovo šalvěj je odvozeno od latinského „salvare“, což znamená „léčit a opatrovat“....
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...