Koření
Koření je nezbytnou součástí každé kuchyně, dodávající jídlu nejen chuť, ale i aroma a barvu. U nás najdete široký výběr koření, které může obohatit vaření a přinést nové gastronomické zážitky. Mezi oblíbené produkty patří kurkuma prášek, známý pro své protizánětlivé vlastnosti a charakteristickou zlatavou barvu.
Řazení produktů
Výpis produktů
Objevte sílu a bohatou chuť cejlonské skořice. Cejlonská skořice, známá také jako "pravá" skořice (Cinnamomum verum), je jedním z nejchutnějších a nejvíce zdraví prospěšných...
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a...
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Jeho intenzivní, ostré aroma se při vaření nebo pečení rychle změní a...
Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k...
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...
Svěžest jihovýchodní Asie! Svěží chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí maso, mořské...
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....
Čím je pro nás petržel, tím je v Asii nať koriandru. Zelené listy mají výrazné, sladko-bylinné aroma a výborně se vyjímají v thaiském curry, vietnamském Pho (nudlová polévka),...
Libeček je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť někomu připomíná celer a jinému zase „maggi“ v přírodní podobě. Omezit jeho použití pouze na...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť....
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek,...
Naše chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny...
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.TIP: Pro intenzivní chuť přidejte...
Receptura této klasické směsi pochází z Číny a jak napovídá její jméno, skládá se z pěti koření. Má široké využití od jídel z pánve wok až po různé nudlové pokrmy. Pociťte dračí...
K přípravě tradičního guláše je zapotřebí dostatek cibule, maso, trpělivost a odvážná ruka, co se týče koření. S Lajošovým gulášovým kořením to bude hračka. Sladká a ostrá...
Kurkuma, často používaná v indické a asijské kuchyni, je ceněna nejen pro svůj jedinečný chuťový profil, ale i pro své zdravotní přínosy. Obsahuje kurkumin, látku, která je studována pro své potenciální přínosy pro zdraví, včetně podpory trávicího a imunitního systému.
Kromě kurkumy najdete i širokou škálu dalších koření, od klasických jako je pepř a sůl až po exotická a specializovaná koření. Tato koření mohou být použita pro různé kulinářské účely, od marinování masa, přes přípravu omáček, až po dochucení salátů a polévek. Vybíráním různých druhů koření můžete snadno experimentovat s novými chutěmi a obohatit svou stravu.