Alce Nero BIO Pesto Genovese, Bazalkové pesto, 130 g

Kód: PG130
109 Kč 97,32 Kč bez DPH
Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
8.12.2025
Možnosti doručení

Bio bazalkové pesto Alce Nero se vyrábí z vybraných surovin včetně italské bio bazalky a je obohacené o extra panenský olivový olej. Pesto je na velmi hustá omáčka, která je ideální k ochucení těstovin všech tvarů a velikostí nebo k přípravě lahodných aperitivů.

Detailní informace

Rychlé doručení
Rychlé doručení
následující pracovní den
Doprava zdarma
Doprava zdarma
při objednávce nad 1 500 Kč
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce nad 1 200 Kč
Produkty skladem
Produkty skladem
ihned k odeslání

Detailní popis produktu

Alce Nero BIO Pesto Genovese, Bazalkové pesto, 130 g

Bio bazalkové pesto Alce Nero se vyrábí z vybraných surovin včetně italské bio bazalky a je obohacené o extra panenský olivový olej. Pesto je na velmi hustá omáčka, která je ideální k ochucení těstovin všech tvarů a velikostí nebo k přípravě lahodných aperitivů.

Tip na recept - Špaldová focaccia s jarní zeleninou

Ingredience:

  • 500 g bio celozrnné špaldové mouky

  • 350 ml vody pokojové teploty

  • 10 g čerstvého droždí

  • 1 čajová lžička květového medu

  • 9 g kuchyňské soli

  • Extra panenský olivový olej

  • Solné vločky

  • 10 cuket s květem

  • 4 špičky chřestu

  • 250 g čerstvého krémového sýra crescenza

  • 100 g Alce Nero bio pesta genovese

  • 1 špetka soli

Alce_Nero_BIO_Pesto_Genovese,_Bazalkové_pesto,_130_g

Doba přípravy: více než 60 minut

Obtížnost příprav: střední

Postup přípravy:

  1. Do mísy dejte mouku, rozdrobené droždí, med a sůl. Postupně přidejte vodu, 15 ml oleje a promíchejte, abyste získali homogenní těsto.

  2. Těsto položíme na pracovní desku lehce posypanou moukou a hněteme přeložením okrajů směrem ke středu.

  3. Těsto vložíme do nádoby vymazané olejem, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v chladničce při teplotě 5 °C odpočívat asi 12 hodin.

  4. Těsto ještě jednou prohněťte a nechte ho asi 2 hodiny při pokojové teplotě.

  5. Hojně vymažte plech na pečení. Těsto na něj rozetřeme konečky prstů a přikryjeme potravinovou fólií. Necháme přibližně dvě hodiny kynout.

  6. Focacciu vymažte tukem a posypte vločkami soli.

  7. Pečte v předehřáté statické troubě při 200° přibližně 25 minut, dokud nezezlátne.

  8. Mezitím omyjte zeleninu, zbavte ji stonků a nakrájejte na jemné plátky. Chřestu odřízněte žilnaté konce a nakrájejte ho na plátky, totéž udělejte s cuketou.

  9. Zeleninu osmažte na nepřilnavé pánvi s kapkou oleje a 20 ml vody, dokud nezměkne.

  10. Odstavte z ohně, přidejte cuketové květy a promíchejte. Podle chuti osolte.

  11. Lžící rozmíchejte crescenzu, aby získala krémovou konzistenci, v případě potřeby ji zřeďte trochou mléka.

  12. Focacciu rozkrojte na polovinu. Potřeme vrstvou crescenzy, následuje vrstva pesta, poklademe zeleninou, přikryjeme pokličkou a vložíme zpět do trouby na 5 minut. Ihned podávejte.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty 

na 100 g výrobku:

Energie

1940 kJ / 462 kcal

Tuky

47 g

z toho nasycené mastné kyseliny

6,7 g

Sacharidy

5,1 g

z toho cukry

2,7 g

Vláknina

1,0 g

Bílkoviny

4,2 g

Sůl

2,7 g

Ingredience: Bazalková pasta* (46 %) [bazalka* (41 %), slunečnicový olej*, sůl], Slunečnicový olej*, Extra panenský olivový olej*, Kešu ořechy*, Sýr Parmigiano Reggiano DOP* (2,5 %) (kravské mléko*, sůl, syřidlo), sýr pecorino* (ovčí mléko*, syřidlo, sůl), sůl, piniové oříšky* (0,9 %), česnek*.

*certifikované BIO (organické) složky

Alergeny: Obsahuje mléko a ořechy

Alce_Nero_BIO_Pesto_Genovese,_Bazalkové_pesto,_130_g

Skladování

Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 3-4 dnů.

Právní název: Zelené bazalkové pesto

Místo výroby: Via Cervese 364 - Cesena, Italy

Doplňkové parametry

Kategorie: Omáčky
Hmotnost: 0.27 kg
EAN: 8009004850200
Druh produktu: Potravina
Množství: 130 g
BIO: CZ-BIO-002
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Výpis hodnocení

5
Avatar autora | 28.6.2025
dobré pesto, chutné

alce nero logoAlce Nero je značka ekologických zemědělců a zpracovatelů, která funguje od roku 1978. Sdružuje více než 1 000 zemědělců v Itálii a přes 10 000 malých rodinných farem ve Střední a Jižní Americe. Zaměřují se na výrobu a produkci chutných BIO potravin a zároveň respektují půdu a její úrodnost. Upřednostňují ekologické zemědělství, používají nejmodernější agronomické techniky a vyhýbají se syntetickým chemikáliím.

Jejich výrobky mají krátký a jednoduchý seznam ingrediencí, neobsahují konzervační látky a přídatné látky. Alce Nero nabízí široký sortiment potravin pro každodenní použití, včetně těstovin, rýže, rajčatových výrobků, zeleniny, luštěnin, sušenek, džusů, zavařenin, medu, rostlinných nápojů, dětské výživy, čerstvých produktů, mražených výrobků, zmrzliny a ekologických Fairtrade produktů pocházejících z Latinské Ameriky.

Společnost Alce Nero je od svého založení průkopníkem na trhu s biopotravinami a prosazuje odpovědné a udržitelné zemědělské postupy. Spolupracuje se zemědělci, kteří jsou hnací silou jejího poslání, a pokračuje v inovacích a rozšiřování ekologického zemědělství v Itálii.

Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Itálie