CO VLASTNĚ ORMUS SUPERGREENS OBSAHUJE?
I. Alfalfa (Tolice vojtěška)
Alfalfa je coby rostlinka zajímavá v tom, že má v poměru ke své velikosti rozsáhlou kořenovou strukturu, pomocí které dokáže vytáhnout z hlubokých půdních vrstev minerály, jež nemusí být přítomny v povrchových vrstvách. Tento fakt činí z vojtěšky velmi výživnou rostlinu bohatou na esenciální vitamíny, minerály a rozličné fytonutrienty. V odborných studiích je zkoumán vliv vojtěšky na hladinu cholesterolu. Je to pravděpodobně proto, že obsahuje rostlinné sloučeniny saponiny.
II. Mladý ječmen
Ječmen je pozoruhodně bohatý na živiny a plný vitamínů, jako je vitamin A, vitamíny skupiny B (thiamin, niacin, riboflavin a pyridoxin a folát), vitamin C, vitamin E a vitamin K. Obsahuje také karotenoidy a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. V mladém ječmeni se vyskytuje také jedna z nejúžasnějších přírodních látek: chlorofyl.
III. Mladá pšenice
Podobně jako mladý ječmen obsahuje množství vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů a cenných fytonutrientů, jako je například chlorofyl.
IV. Mladý oves
Další obilná tráva, která poskytuje koncentrované vitamíny, minerály a základní živiny „zabalené“ do křehkých mladých lístků. Oves je bohatý na více než 70 revitalizujících minerálů.
V. Moringa
Další obilná tráva, která poskytuje koncentrované vitamíny, minerály a základní živiny „zabalené“ do křehkých mladých lístků. Oves je bohatý na více než 70 revitalizujících minerálů.
VI. Kořen zázvoru
Kořen zázvoru byl od nepaměti používán jako pomocník pro trávicí soustavu. Přináší úlevu od průjmu a nevolnosti. Obsahuje biologicky aktivní látku gingerol, která se vyznačuje zejména antioxidačními účinky. Podle některých odborných studií působí také protizánětlivě.
VII. Směs probiotických kmenů
Probiotika používaná v našich zelených potravinách jsou kultivována přímo v nich samotných během procesu výroby, aniž by byla dodatečně přidána. Díky tomu jsou dobře biologicky dostupná pro využití v procesu budování a výživy tolik potřebné bakteriální mikroflóry našeho trávicího systému.
Stále více studií ukazuje, že nerovnováha a nevyváženost bakterií v našem zažívacím traktu má vliv na celkové zdraví a případný vznik nemocí.
Probiotika podporují zdravou rovnováhu střevních bakterií a jsou spojována s celou řadou zdravotních výhod.