NATIOS Makadamový ořech, Celá jádra, 100 g
Kód: 5510Související produkty
Detailní popis produktu
NATIOS Makadamový ořech, Celá jádra, 100 g
Makadamové ořechy mají jemnou máslovou chuť a krémovou strukturu. Pocházejí z Austrálie, ale dnes se pěstují na různých místech světa, například v Brazílii, Kostarice, na Havaji a Novém Zélandu. Stejně jako většina ostatních ořechů jsou makadamové ořechy bohaté na živiny a prospěšné rostlinné sloučeniny. Jsou také spojovány s několika prospěšnými účinky, včetně lepšího trávení, zdraví srdce, regulace hmotnosti a hladiny cukru v krvi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
Bohaté na živiny s nízkým obsahem cukru |
Vysoký obsah antioxidantů pro ochranu buněk |
Mononenasycené tuky podporují zdraví srdce |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|||
Mohou pomoci při snižování cukru a cholesterolu | Prospěšné při kontrole hmotnosti | Podporují zdravé střevní prostředí |
|
Bohaté na živiny s nízkým obsahem cukru |
Vysoký obsah antioxidantů pro ochranu buněk |
Mononenasycené tuky podporují zdraví srdce |
Mohou pomoci při snižování cukru a cholesterolu |
Prospěšné při kontrole hmotnosti |
Podporují zdravé střevní prostředí |
Benefity konzumace makadamových ořechů:
- Makadamové ořechy jsou bohaté na vitaminy, minerály a vlákninu, ale zároveň obsahují málo sacharidů a cukru. Navíc se mohou pochlubit zdravými mononenasycenými tuky. [1]
- Makadamové ořechy obsahují flavonoidy a tokotrienoly, antioxidanty, které chrání tělo před poškozením buněk a nemocemi. [2, 3, 4]
- Makadamové ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné mononenasycené tuky. Jejich každodenní konzumace v malém množství může pomoci snížit rizikové faktory srdečních onemocnění, jako je vysoká hladina cholesterolu a záněty. [5, 6, 7]
- Pravidelná konzumace makadamových ořechů může pomoci při snižování vysokého cukru a cholesterolu. [8, 9, 10]
- Makadamové ořechy mohou snižovat pocit hladu a podporovat pocit sytosti, což může být prospěšné při hubnutí. Přispívá tomu také fakt, že nejsou tak kalorické jako jiné ořechy. [11, 12, 13]
- Rozpustná vláknina v makadamových oříšcích podporuje trávení tím, že podporuje prospěšné střevní bakterie, což podporuje zdraví vašich střev. [14, 15]
Způsob použití:
Makadamové ořechy můžete mlsat celé, rozemlít je a posypat jimi polévky a teplá jídla nebo je vyměnit za krutony v salátech. Můžete si z nich také udělat makadamové máslo. Díky své krémové chuti se často používají jako přídada do koláčů, sušenek a sladkých krémů. Hodí se však také do omáček s česnekem a ančovičkami. Doporučujeme je konzumovat střídmě, jelikož jsou velmi kalorické.
Složení:
100% Makadamový ořech - celá jádra
Nutriční hodnoty ve 100 g | |
Energetická hodnota | 3003 kJ / 718 kcal |
Tuky | 75,77 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12,06 g |
Sacharidy | 13,82 g |
z toho cukry | 4,57 g |
Bílkoviny | 7,91 g |
Vláknina | 8,6 g |
Sůl | 0 g |
Výrobek může obsahovat lepek, arašídy a jiné ořechy, sezam, sóju, celer, hořčici, lupinu a SO2 vzhledem k balení v zařízení, kde je produkt v kontaktu s výrobky obsahující tyto alergeny.
Balení: 100 g
Skladování: Skladujte na suchém, chladném a temném místě a mimo dosah dětí
Země původu suroviny: Nový zéland / Austrálie / Keňa
Distributor: Natios Health, s.r.o.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Natios je česká značka, která se zaměřuje na výrobu kvalitních doplňků stravy s čistým složením bez zbytečných příměsí, konzervantů a éček. Mimo jiné má v nabídce také produkty ze zdravé výživy jako jsou superpotraviny v BIO kvalitě, oříšky, ořechová másla, sušené plody a mnoho dalšího.
Natios Health s.r.o., Daliborova 432/3, 709 00 Ostrava, Česká republika